Leerwerktraject voor statushouders.

QBuild helpt samen met Stichting de Nieuwe Buren asielzoekers met een verblijfsvergunning (statushouders) om werk te vinden dat aansluit op hun capaciteiten en/of werkervaring.

Op dit moment zijn er twee statushouders die een leerwerktraject vanuit Stichting de Nieuwe Buren hebben afgerond en als vakman aan de slag zijn gegaan bij QBuild Renovatie & Onderhoud. Nadat er diverse werkbezoeken bij verschillende bedrijven zijn geweest (waaronder bij QBuild) zijn Sameh Gergis en Tedros Dawit in september 2022 bij QBuild Renovatie & Onderhoud begonnen met hun baan.

Hier krijgen Sameh (links) en Tedros (rechts) hun startcertificaat vanuit Stichting de Nieuwe Buren uitgereikt.

Tot nu toe zijn de mannen erg blij met deze kans. Sameh: “Ik heb het erg naar mijn zin bij QBuild, heb erg leuke collega’s en leer hier heel veel. Ik hoop hier nog lang te mogen blijven werken.” Tedros: “De werkzaamheden die ik mag doen bij QBuild vind ik soms nog een beetje spannend, maar wel heel leuk. De samenwerking met collega’s verloopt goed en ook ik zou als de twee jaar om is graag bij QBuild willen blijven.”

Sinds april 2022 werkt QBuild samen met Stichting de Nieuwe Buren. Deelnemende statushouders krijgen een baangarantie van twee jaar en worden in deze periode door zowel een leermeester vanuit QBuild als Stichting de Nieuwe Buren begeleid om een MBO2-certificaat Timmerman te behalen.

Stichting de Nieuwe Buren bestaat inmiddels vijf jaar en heeft al vele statushouders geplaatst bij bouwgerelateerde bedrijven. De deelnemers krijgen vanuit Stichting de Nieuwe Buren een vooropleiding om de Nederlandse vaktaal te leren en hun VCA te halen én een timmeropleiding om alle mutatiewerkzaamheden onder de knie te krijgen. Tijdens hun opleiding lopen de statushouders meerdere dagen bij verschillende werkgevers mee om er zo achter te komen waar ze het liefst willen werken. Zo zijn Sameh en Tedros dus bij QBuild terechtgekomen.

Benieuwd hoe het leerwerktraject precies werkt of wil je iemand aanmelden? Neem dan contact met ons op.