Een nieuwe functie als uitvoerder

Bryan is sinds oktober 2022 werkzaam bij QBuild. Eerst als timmerman, daarna vier maanden als assistent-uitvoerder. Momenteel is hij bezig met zijn eerste klus als uitvoerder, en dat is meteen een grote. Ben je benieuwd hoe Bryan hier terecht is gekomen en hoe zijn nieuwe baan als uitvoerder hem bevalt? Bryan vertelt er graag over.

“Voordat ik bij QBuild terecht kwam, werkte ik al als timmerman. Ik heb bij een kleine aannemer gewerkt, waar ik ook alle opleidingen gedaan heb. Ik wilde wel graag doorgroeien. Toen ik werd benaderd door QBuild en het hier wel mogelijk bleek om door te groeien, heb ik de overstap gemaakt. Van februari tot juni 2023 heb ik vier maanden als assistent-uitvoerder op een project gezeten. Nu mag ik het zelf doen. Sinds begin juni ben ik uitvoerder.

Verantwoordelijk voor de planning.

“Als uitvoerder ben ik verantwoordelijk voor het halen van de planning op dit project. Ik stuur iedereen op het project aan, houd de planning in de gaten en let ook op de financiën. Ook ben ik verantwoordelijk voor de veiligheid, maar dat moeten we met zijn allen doen. We vullen iedere dag een LMRA (Laatste Minuut Risico Analyse) in, waarin we dezelfde vragen moeten beantwoorden. Die planning is soms nog best lastig. Alles moet natuurlijk goed blijven lopen en lukken zoals het bedacht is. Bovendien is er altijd een einddatum die belangrijk is voor de opdrachtgever, maar ook voor de bewoners. Gelukkig kan ik als ik vastloop met de planning altijd overleggen met de projectleider.”

Soms gaat het in de praktijk net even anders dan hoe je het voor ogen had.

Van assistent-uitvoerder naar uitvoerder.

“Wat ik het leukst vind aan mijn werk? Dat we écht iets maken met z’n allen. Dat het na een paar weken of maanden hard werken weer netjes is en mensen weer terug hun huis in kunnen. Ik werk momenteel grotendeels met dezelfde mensen als op het vorige project, waar ik assistent-uitvoerder was. Dat is wel prettig, dan weet je ook wat je aan elkaar hebt. Ik denk dat het als uitvoerder ook belangrijk is om de technische kennis te hebben. Praktijkervaring niet zo zeer, al heeft dat natuurlijk ook voordelen, maar je moet wel begrijpen hoe het hoort. Aan de andere kant is flexibiliteit ook belangrijk: soms gaat het in de praktijk net even anders dan hoe je het voor ogen had.”

Project Trompenburgstraat.

“Recentelijk zijn we gestart met dit project in de Rivierenbuurt in Amsterdam, waarbij in totaal 15 appartementen betrokken zijn. In december is hier een grote brand geweest op de bovenste verdieping. Door het blussen van de brand hebben alle woningen daarónder last van waterschade. We gaan alles hier renoveren. Ook komt er een stukje verduurzaming bij kijken. We gaan de voor- en achtergevels isoleren, het dak vernieuwen, ketels aansluiten volgens de nieuwste richtlijnen. Het glas wordt vernieuwd en we plaatsen voorzetwanden. Een hele klus dus. We zijn zeker tot eind oktober hier bezig. Nu nog vooral met de voorbereiding en het uitzoekwerk, maar als we straks helemaal van start kunnen zijn we hier wel met 15 man bezig.”

“Ik ben fulltime op dit project werkzaam, dus ik ben hier altijd. ’s Ochtends neem ik het werk met mijn collega’s door en maak ik een rondje langs alle werkzaamheden. Ik zorg continu dat alles in orde is zodat iedereen door kan met zijn werk. Ik houd zo ook de voorraad van alle materialen in de gaten.”

“Ik ben blij dat QBuild me het vertrouwen heeft gegeven om deze stap te maken. Voorlopig valt er in de functie van uitvoerder nog genoeg te leren. Uiteindelijk wil ik misschien de richting van projectleider op, maar dat weet ik nu nog niet. Met QBuild als werkgever ben ik ook tevreden. Ze denken goed mee en helpen waar dat kan.”

Word ook uitvoerder bij QBuild.