Timmerman QBuild

Collega aan het woord: Omar.

Zo’n 1,5 jaar geleden is Omar begonnen als Timmerman bij QBuild en is ook leermeester voor collega’s bij QBuild Rotterdam. Omar vindt het heerlijk om dagelijks met zijn handen bezig te zijn en haalt daarnaast veel voldoening uit het opleiden van andere timmermannen. Zo loopt Maurice inmiddels al bijna een jaar met hem mee.

Omar zit voornamelijk op de brandschades en grote projecten. Wanneer het wat rustiger is doet hij ook kleinere klussen. Zoals nu in een vakantiewoning in Leiden waar een leiding is losgeschoten en vier dagen heeft staan spuiten. Vanuit hier vertelt hij meer over zijn werkzaamheden. Omar: “Normaal ben ik aan het werk in uitgebrande woningen. Daar sta ik meestal met een andere collega. We maken de woning helemaal kaal en knappen deze dan weer helemaal op. In principe doe ik alles zelf als timmerman, behalve het stucwerk. Al doe ik dit nu toevallig wel in deze vakantiewoning.”

Timmerman bij QBuild
Timmerman bij QBuild

Logische stap.

Naast Timmerman is Omar ook Leermeester. “Dit vind ik erg leuk om te doen en heb ik eigenlijk altijd al gedaan. Er loopt meestal één leerling per jaar met mij mee. Het is wel even een investering qua tijd en energie, maar je krijgt er uiteindelijk veel voor terug. Mijn vader leerde me al toen ik 14 jaar oud was om met mijn handen te werken. Voor mij was het een logische stap om zelf ook mensen op te leiden.”

Omar kwam bij QBuild terecht nadat een ex-collega (en inmiddels weer collega) hem vroeg te komen solliciteren. Omar: “Dit heb ik gedaan, waarna ik direct werd aangenomen. Uiteindelijk een goede keuze. Er hangt een goede en fijne sfeer bij ons op de vestiging en iedereen is erg behulpzaam. Nu ik helemaal gewend ben vind ik QBuild echt een leuk bedrijf. Ik heb zelfs al een paar collega’s aangedragen die binnenkort starten.”