Jarno: de timmerman die alles kan

Jarno is allround timmerman bij QBuild en is dagelijks bezig met het herstellen van woningen waar een calamiteit is geweest. De favorietjes van Jarno? Dat zijn brandwoningen. Want een woning weer opnieuw opbouwen is het mooiste wat er is. Daarom werkt Jarno ook op de grotere klussen waar we meerdere dagen tot maanden bezig zijn. Jarno neemt je mee in zijn werk als timmerman bij QBuild.

Van grote projecten tot spoed.

Als timmerman bij QBuild werk je op meerdere projecten tegelijk. “Meestal heb ik vijf projecten. Zo heb ik op dit moment de woning waar we nu zijn. Deze zijn we na een explosie en brand flink aan het herstellen, maar ik heb ook een brandwoning in Haarlem en nu een aantal projecten die we aan het afronden zijn. Na het afronden begin ik weer aan nieuwe klussen”, vertelt Jarno. “Tussendoor moet ik wel eens naar spoedjes. Dan word ik tijdens een klus gebeld en moet ik zo snel mogelijk die kant op. Zo werd ik gisteren nog gebeld en moest ik naar een woning waar een deur ingeslagen was. Hier heb ik een nieuw slot ingezet zodat alles weer veilig dicht kan. Je weet dus eigenlijk nooit wat er gebeurd. Dat maakt deze baan extra leuk.”

Het mooiste is een brandwoning van boven tot beneden opknappen.

Veel afwisseling.

De grote afwisseling tussen de projecten spreekt Jarno duidelijk aan. “De ene dag sta je buiten, de andere dag binnen en de andere dag weer op het dak. Het leukste vind ik dus een brandwoning die helemaal van boven tot beneden opgeknapt moet worden. En dan nog het liefst in een woning van hout. Een houten woning is meer timmerwerk en heeft extra charme! Dat is waar we op dit project mee bezig zijn, maar zo was ik vanmorgen nog bezig met het afwerken van een kozijn en het vervangen van een latje. Deze week ga ik op dit project nog een deur plaatsen, trapleuning terugplaatsen en zelfs een hele keuken plaatsen, deze ligt nu in mijn auto. Ik weet wat ik moet doen en wat er van me verwacht wordt, daarin krijg ik alle vrijheid om mijn ding te doen.”

Mooiste project: Trompenburg.

Het mooiste project waar Jarno aan gewerkt heeft? Dat is zonder twijfel Trompenburg. “We gingen daar het hele dak vervangen. Het was een dak van minstens 20 meter. Op het begin heb ik er voor gezorgd dat alles veilig was, daarna zijn we aan de slag gegaan met het slopen en opnieuw opbouwen van het dak. Ik kreeg daar een paar collega’s onder mij. Ik kreeg dus eigenlijk de rol als voorman. Ik besprak het werk met de uitvoerder, zorgde voor de spullen en dat alles geregeld was. Dat vond ik erg leuk.”

Het werk als timmerman.

“Als timmerman is het belangrijk dat je nieuwsgierig bent en dat je zowel zelfstandig als alleen kan werken. Zo werk ik ook vaak samen met onze schadeherstelmanager en uitvoerder. Mijn projecten zijn vaak in woningen zonder bewoners, maar soms kom ik ook op klussen waar mensen wonen. Dan is het belangrijk om de klant mee te nemen in wat ik ga doen. Verder is een lolletje zo nu en dan belangrijk. Dat zijn misschien kleine dingetjes, maar maken het werk extra leuk! En niks is zo mooi om te zien hoe mooi een project is geworden als het af is, dan ben je wel blij.”

Ook timmerman bij QBuild worden?

Neem contact op met onze recruiter Olesia

Olesia Brul
Recruiter
0647076210