De timmerman die alles kan.

Wat doe je nu precies als timmerman bij QBuild Calamiteiten Herstel? Allround Timmerman Hans vertelt je er alles over.

Vanuit onze vestiging in IJsselstein gaat Hans dagelijks op pad om het verschil te maken bij de mensen thuis of in en rondom diverse panden. Hans: “Geen dag is hetzelfde, iedere dag is weer een verrassing! Zo mocht ik onlangs samen met mijn collega Tim na een keukenbrand in een woning een nieuw keukenblok plaatsen. Hierbij kwam ook het een en ander aan tegelwerk kijken. Nu heb ik daar al veel ervaring mee, dus kon ik de klus mooi zelf klaren. De bewoner was zo blij dat ze ons trakteerde op een heerlijk gebakje.”

Op zoek naar een lekkage.

Maar calamiteitenherstel draait zeker niet alleen om brandschade. Soms zoekt Hans het hogerop: samen met collega Theo zocht hij bijvoorbeeld op het dak van een woning naar een lekkage. “Gelukkig was het lekker weer. Dit maakt zo’n zoektocht wel echt pretje. Diezelfde dag nog gingen we bij een bewoner langs waar we eerder een grote kledingkast uit elkaar hadden gehaald om de lekkage op te sporen en te herstellen. Deze kast moesten we natuurlijk weer netjes in elkaar zetten. Een prima klusje om de dag mee af te sluiten”, vertelt Hans.

Wanneer het werk nu echt verrast? Als je met spoed opgeroepen wordt. Dit had Hans bijvoorbeeld bij een pand waar een wagen op de gevel was ingereden. Hans: “Hier moest ik een noodvoorziening treffen.”

Samen met mijn collega’s heb ik toen een opslagloods omgebouwd naar een productieloods.

Van grote tot kleine projecten.

Bij QBuild Calamiteiten Herstel hebben we ook regelmatig grote projecten op de planning staan. Door een brand bij een bollenkwekerij waren verschillende productieloodsen afgebrand. Dit was midden in het hoogseizoen van de bollenindustrie, waardoor het bedrijf met de handen in het haar zat. “Samen met mijn collega’s heb ik toen een opslagloods omgebouwd naar een productieloods. Dit vroeg heel wat organisatie en geregel, maar binnen vier dagen kon de bollenkwekerij tot grote opluchting het werk hervatten”, zegt Hans.

Zo zie je maar wat voor impact jouw werk als timmerman heeft op bewoners en bedrijven, die voor jouw komst vaak in zak en as zitten. Erg dankbaar en divers werk dat veel verder gaat dan alleen maar ‘iets moois maken’. Samen maken wij het verschil!

Ook timmerman worden?