Floyd: Allround timmerman bij QBuild

“Vroeger op school kon ik maar moeilijk stilzitten. De meeste vakken op school waren eigenlijk niets voor mij. De enige vakken waarvoor ik een 10 haalde, waren gym en handenarbeid. Daarin kon ik mijn energie kwijt en mijn focus bij houden. Als ik uit school kwam, speelde ik veel met lego. Ik bouwde hele dorpen en kon van niets iets maken. Ook tekende ik graag, ik had veel fantasie en kon daar uren zoet mee zijn. Als je iets doet wat je leuk vindt, gaat de dag een stuk sneller voorbij. Dat merk ik nu in mijn werk elke dag.” Floyd is allround timmerman bij QBuild Calamiteiten Herstel en vertelt over zijn werk.

Ik heb veel energie en moet uitdaging hebben.

“In september werk ik twee jaar bij QBuild. Voordat ik hier terecht kwam, heb ik vier jaar in de woningbouw gewerkt. En daarvóór hield ik me bezig met tankstationbouw. Dat heb ik tien jaar gedaan, maar ik wilde iets meer stabiliteit in mijn werk.  Voor dit werk was ik vaak ver weg en sliep ik doordeweeks regelmatig in hotels. De woningbouw was voor mij te simpel. Ik heb veel energie en moet uitdaging hebben. Vandaar dat ik de overstap naar QBuild heb gemaakt.”

Timmerman Floyd bij QBuild

Niks is me te gek.

“Eigenlijk doe ik nu bij QBuild Calamiteiten Herstel echt van alles. We maken onderscheid tussen traditioneel herstel en direct herstel. Onder traditioneel herstel verstaan we de grotere klussen na bijvoorbeeld een brand of lekkage. Ik doe meer direct herstel, dat zijn klussen van een paar uur of maximaal een paar dagen. Timmeren, loodgieterswerkzaamheden, elektra, tegelwerk – niks is me te gek. Sommige collega’s hebben een bepaald specialisme, maar ik ben door de jaren heen gespecialiseerd geworden in meerdere disciplines. Ik doe het liefst zoveel mogelijk verschillende dingen.”

“Die afwisseling vind ik fantastisch. Neem bijvoorbeeld deze week. Ik begon maandag bij een woonboot waar een boom op was gevallen. Daar moest een vezel cement dakplaat en een aluminium daktrim vervangen worden. Dinsdag ben ik aan de slag geweest in een badkamer. Hier zaten diverse scheuren in de afvoer. De hele dekvloer, tegels en afvoer hebben we eruit gehaald en opnieuw gemaakt. Daarna had ik nog een paar uur om een kapotte lichtkoepel te herstellen op een andere locatie. Gisteren, woensdag dus, ben ik bij mensen thuis geweest die een lekkage hadden meegemaakt in de keuken. Daar was een leiding gesprongen. Samen met mijn collega heb ik daar de leiding gemaakt, de tegels hersteld, de boiler verplaatst en een nieuw aanrechtblad geplaatst. En vandaag ben ik eerst bij deze klanten om hun balkon afscheiding te herstellen. Deze was door de storm deels stukgewaaid. Straks ga ik ergens een schutting herstellen.”

Zelfs pieperdienst vind ik leuk.

“Een paar dagen van tevoren kan ik in mijn tablet zien welke klussen er de komende dagen gepland staan. Dat elke dag zo anders is, vind ik leuk. Ik werk alleen bij woningen in bewoonde staat, dus waar de bewoners aanwezig zijn. Dat vind ik zelf veel leuker. Af en toe even een praatje of een dolletje maken met de mensen. Wat mijn werk het leukst maakt? De voldoening die ik krijg als ik een mooi eindresultaat zie. Als een badkamer bijvoorbeeld compleet verouderd is en we daar een mooie, luxe badkamer van gemaakt hebben. Dat geeft me een trots gevoel.”

“Niet alle collega’s zullen dit misschien zeggen, maar pieperdienst vind ik ook leuk. Dat is ongeveer eens in het kwartaal, dan kan je een week lang dag en nacht opgepiept worden voor allerlei dingen. Dit komt vaak neer op noodvoorzieningen treffen na bijvoorbeeld een stormschade of inbraak. Het onverwachte van de pieperdienst en de adrenaline die ik hiervan krijg vind ik leuk en ervaar ik als een uitdaging. Je kunt dan denken aan het plaatsen van houten platen op plekken waar ramen gesneuveld zijn of het zetten van nieuwe sloten. Ik help graag klanten in nood, daar haal ik veel voldoening uit.”

Timmerman bij QBuild
Timmerman bij QBuild

Geen dag is hetzelfde.

“Ook in de toekomst zie ik mezelf bij QBuild werken. Misschien wil ik uiteindelijk doorgroeien naar uitvoerder, al lijkt het me wel jammer om dan zelf niet meer fysiek bezig te zijn. Het lijkt me ook leuk om leerlingen te begeleiden in het werk. Leermeester worden lijkt me dus ook wel wat.”

“We zijn bijna altijd op zoek naar nieuwe collega’s. Wat ik zou zeggen tegen iemand die twijfelt om als timmerman aan de slag te gaan? Zeker doen! Het werk is ontzettend divers, geen dag is hetzelfde. Je komt op veel verschillende plekken, hebt veel contact met mensen en zit niet stil. En omdat je ook veel onderweg bent, zie je ook wat van het land. Je hebt je eigen bus met eigen indeling en eigen spullen. En oh ja, als er thuis eens iets kapot is, weet je ook meteen hoe je dat probleem moet aanpakken.”

Ook timmerman bij QBuild worden?

Neem contact op met onze recruiter Olesia

Olesia Brul
Recruiter
0647076210