Arthur: een dag van de schilder

Ze zorgen vaak voor de kers op de taart en de finishing touch op een klus: onze schilders. Zo ook collega Arthur. Vanuit Apeldoorn werkt hij aan onze direct herstel klussen bij bewoners thuis. En bewoners zijn altijd blij met Arthur. Niet alleen omdat hij zo netjes werkt, maar ook omdat hij vaak de laatste hand aan het project legt. De schade is weer hersteld!

Gezamenlijke start.

Zoals iedere vakman begint Arthur zijn dag op tijd vanuit onze vestiging in Apeldoorn. Met alle vaklieden en schadeherstelmanagers starten ze met een warm bakje koffie en een gezellig praatje de dag. Naast een gezellige start is er ook tijd om de dag door te nemen: welke klussen hebben we vandaag en kunnen we elkaar nog ergens bij helpen? Zo wordt er een wisseltruc uitgevoerd met collega Luuk die aanhaakt bij een andere collega die wat extra hulp beter kan gebruiken.

Voordat Arthur zijn reis naar het zonnige Amersfoort start gaat hij langs de grossier om de hoek. Arthur is een bekende klant onder de werknemers daar. Nadat de aankoop is voltooid wordt de route gestart. “Vanuit Apeldoorn hebben we een groot gebied waarvoor we werken. Ik ontkom vaak dus niet aan langere reistijden. Op het begin moest ik daar aan wennen, maar inmiddels weet ik niet beter!”

Eerste schilderwerk.

De eerste klus is in een hal en toilet. Na een waterschade zijn we hier aan de slag gegaan met herstelwerkzaamheden. Arthur mag als laatste het schilderwerk regelen. En voor een schilder geldt: een goede voorbereiding is het halve werk! “Ik kan beter voorkomen dan genezen. Een kleine spetter verf kan makkelijk vallen en je wil zeker niet dat je daar naderhand problemen mee krijgt.” Nadat het volledig afplakken razendsnel gaat start Arthur met de verdere voorbereidingen: voorstrijken, opschuren en drogen.

Het echte schilderwerk kan beginnen! “Meestal ben ik dus langer bezig met de voorbereidingen. Het echte sauzen heb ik meestal zo gedaan.” Na het witsauzen besluit Arthur voor de details te gaan: “De kopse kant van de houten lat ga ik zwart maken, dat past beter bij het paneel op de muur.” Hij tovert snel een potje zwarte lak uit de auto en vervolgt zijn klus.

Schilderen bij bewoners.

Nadat de vorige klus netjes is achtergelaten start Arthur zijn volgende klus in Arnhem. Ditmaal een slaapkamer die gesaust moet worden. Arthur kent het adres al: “Maandag ben ik hier al geweest om het behang eraf te halen, de muren schoon te maken en de boel te prepareren. Op de betreffende muren heb ik ook al renovlies behang geplaatst dus ik kan bij deze klus al snel beginnen met het sauzen!”

Na het voorbereiden en een korte lunch gaat Arthur verder met zijn werkzaamheden. Ook de bewoonster komt even spieken bij zijn werk. Razend enthousiast over Arthur zijn nette werk! “Alles is zo netjes afgeplakt en afgedekt. Zelfs de hometrainer, geweldig!”. Bescheiden reageert Arthur: “Straks ga ik nog naast mijn schoenen lopen!”. Veel van onze direct herstel klussen zijn bij bewoners thuis. Iets wat Arthur erg leuk vindt. “Het contact met bewoners maakt het werk voor mijn extra leuk.“

Het totaalplaatje van het schilderwerk is zo leuk, dus ook het afplakken en voorbereiden. Het is meer dan alleen een likje verf.

Totaalplaatje van het schilderen.

Nadat alles netjes is geschilderd rondt Arthur zijn werk in Arnhem af. Niet alleen door zijn spullen op te ruimen maar ook door de bewoonster even te helpen met het terugplaatsen van een paar zware meubels in de kamer. Onderweg terug naar de vestiging in Apeldoorn hebben we het nog kort over wat Arthur zo leuk vindt aan zijn werk. “Juist de kortere klussen binnenshuis vind ik erg leuk. Het totaalplaatje van het schilderwerk is zo leuk, dus ook het afplakken en voorbereiden. Het is meer dan alleen een likje verf. Gemiddeld heb ik twee tot drie klussen op een dag en toch is iedere klus voor mij weer anders.”

De dag wordt ook met alle collega’s weer afgerond in Apeldoorn op de zaak. Dit keer wordt er alleen niet gekozen voor een bakje koffie maar voor een verfrissend blikje Cola na weer een succesvolle werkdag.

Ook schilder bij QBuild worden?

Neem contact op met onze recruiter Olesia

Olesia Brul
Recruiter
0647076210